U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt (okładka  miękka, wyd. 03.2024)

Sprzedaje empik.com : 32,67 zł

32,67 zł
49,90 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje PROGMAR ksiazki-medyczne : 46,61 zł

Sprzedaje dvdmax : 43,69 zł

Sprzedaje Matfel : 44,90 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Ulubiona książka wielu pokoleń młodych rodziców w zaktualizowanej formie.

Karmienie malucha do ukończenia 1. roku życia miesiąc po miesiącu wraz z przepisami.

Każdy rodzic pragnie, by jego dziecko było zdrowe i szczęśliwe. I każdy rodzic wie, jak ważne dla zdrowia i prawidłowego rozwoju malucha jest właściwe odżywianie.

W chaosie porad z internetu, sprzecznych często zaleceń różnych ekspertów, sugestii rodziny i wskazówek znajomych można się pogubić. Proponujemy prosty, praktyczny poradnik, sprawdzony przez opiekunów oraz dzieci. Przeprowadzi on młodych rodziców przez rozszerzanie diety maluszka miesiąc po miesiącu.
Wyjaśniamy i podpowiadamy:

  • jak poznać, że niemowlę jest gotowe na nowości w jadłospisie, i od czego zacząć
  • jakie porcje powinno zjadać dziecko i jak się zorientować, czy nie zjadło za mało
  • co niemowlę może pić, a czego nie powinno
  • co jest lepsze: gotowe dania w słoiczkach czy domowe jedzenie
  • jakie produkty wybierać w sklepie, gdy przygotowuje się z nich dania dla dziecka
  • czy do potraw dla niemowląt można dodawać przyprawy, a jeśli tak, to jakie
  • które produkty są najsilniejszymi alergenami.

W książce znajdują się sprawdzone przepisy na proste dania dostosowane do wieku malucha, które można łatwo przygotować w domu.

Wszystkie porady oraz przepisy są zgodne z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1434418672
Tytuł: U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt
Autor: Jas-Baran Marta , Chorążyczewska Tamara
Wydawnictwo: Publicat
Język wydania: polski
Liczba stron: 232
Numer wydania: II
Data premiery: 2024-03-27
Data wydania: 2024-03-27
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 240 x 15 x 165
Indeks: 59018391
średnia 3,9
5
5
4
4
3
2
2
2
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
14 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
10-04-2024 o godz 11:59 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Super przepisy
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
31-03-2024 o godz 19:38 przez: Anonim
„U malucha na talerzu” Marta Jas-Baran, Tamara Chorążyczewska Drodzy rodzice korzystacie z książek kucharskich dla Waszych niemowlaków? Czy może gotujecie co wpadnie Wam akurat do głowy i co macie w lodówce? U nas różnie, czasami zerknę do książki czy w internety po jakiś fajny pomysł, częściej jest tak że jemy to samo tylko młodemu nie doprawiam solą i cukrem😊 Ale dzisiaj mam dla Was książkę pełną pomysłów - tak myślałam przynajmniej 🤷🏻‍♀️ Czekałam na tę książkę bo byłam bardzo ciekawa o czym jeszcze nie wiem w kwestii żywienia mojego dziecka i powiem szczerze,że ta książka oprócz kilku przepisów nie wnosi nic dobrego i nic odkrywczego. Już na samym początku dzieli produkty w zależności od wieku dziecka, co można podawać po konkretnym miesiącu. Kolejna rzecz - papki- 90% przepisów to zalecanie zblendowania jedzenia na papkę oraz rozgotowanie warzyw na bardzo miękko. Ogromna większość przepisów to zupy krem albo rosół czy barszcz. Nie miałam styczności z pierwszym wydaniem książki dlatego nie wiem co w aktualnej jest nowe ale niektóre zalecenia w niej zawarte to czyste zło np. kubek niekapek, który nie jest zalecany przez logopedów, neurologopedów czy dietetyków ponieważ niestety długotrwałe spożywanie napojów z tego typu kubków może doprowadzić do rozwoju wad wymowy oraz zgryzu. Podawanie pokarmów w określonych miesiącach czy nie podawanie kawałków tylko papki. Według zaleceń pediatrów i innych specjalistów nie ma mowy o kolejności podawania pierwszych pokarmów. Można podawać każde warzywo, każdy owoc, mięso, gluten czy inne alergeny w każdej postaci oczywiście trzeba dostosować do wieku i umiejętności dziecka z uwzględnieniem produktów zakazanych niemowlakom i dzieciom do określonego wieku. Ja osobiście tej książce mówię NIE. Jest wiele książek na rynku bardziej wartościowych, które wprowadzą i poprowadzą początkującego rodzica przez ten wspaniały czas rozszerzania diety i pierwszych posiłków. Ostateczną ocenę pozostawiam Wam drodzy rodzice małych smakoszy 😊 @anka_brycka
Czy ta recenzja była przydatna? 4 1
3/5
15-04-2024 o godz 22:08 przez: z_najwyzszej_polki
#współpracabarterowa Rozszerzanie diety zwykle wzbudza sporo emocji- zarówno u rodziców, dziecka jak i wszystkich „ciotek dobra rada”. Obecnie rozszerzam dietę drugiej córeczce toteż chętnie sięgnęłam po „U malucha na talerzu”. Początek książki to krótkie wprowadzenie do tematu. Jak dla mnie zbyt lakoniczne, ale być może wystarczające, aby zacząć rozszerzanie diety. Następnie mamy 100 przepisów na kolejne miesiące (do ukończenia pierwszego roku życia) w podziale na dania obiadowe i desery. Plus za klarowny podział- choć oczywiście można dyskutować o sugerowanej kolejności wprowadzenia pokarmów (obecnie nie ma w tym zakresie wytycznych, więc to raczej takie „widzimisię” autorek), to dla początkujących w temacie może to być pomocne. Przepisy są proste w wykonaniu, z powszechnie dostępnych składników. Ilości produktów precyzyjne, a dania (jak zapewniają autorki) wypróbowane. Jest to poradnik kierowany do polskich rodziców i faktycznie widać, że te dania są wpisane w nasza kulturę kulinarną (dla mnie to akurat niekoniecznie przemawia na korzyść, ale to już zupełnie inna kwestia). Co na minus? Sporo przepisów w oparciu o mleko modyfikowane (bez alternatywy czym można je w danym przepisie zastąpić). Przepisy z dodatkiem soli i cukru- zgodnie z aktualnymi wytycznymi nie jest wskazane, aby w ten sposób doprawiać potrawy dla niemowląt. Wreszcie poradnik nie do końca jest spójny. Z jednej strony krytyka dań w słoiczkach, z drugiej w jednym z przepisów takie danie się wykorzystuje. Rozszerzanie diety zalecane od szóstego miesiąca, ale przepisy rozpisane od czwartego miesiąca. Mam jeszcze kilka innych zastrzeżeń, ale to już tylko hasłowo: kubki niekapki, podawanie obiadów przez smoczek, gdy dziecko nie chce łyżeczką i znakomita większość przepisów na dania zblendowane - trochę to wszystko trąci myszką… Podsumowując, liczyłam na więcej, niemniej część przepisów wygląda bardzo zachęcająco i sama chętnie je wypróbuję!
Czy ta recenzja była przydatna? 2 0
3/5
18-04-2024 o godz 18:19 przez: Anonim
mamakawaiksiazki.blogspot.com "U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt" to książka z przepisami dla maluszków wraz ze specjalnym wprowadzeniem dla rodziców,które krok po kroku poprowadzi przez proces rozszerzania diety. Zacznę może od części przepisowej,która według mnie jest bardzo starannie opracowana,składniki bardzo łatwo dostępne, a niektóre przepisy składają się dosłownie z kilku produktów, więc jest to ogromny plus i duże ułatwienie dla rodzica. Przetestowaliśmy kilka z nich i mała głodomorka była zadowolona! Co bardzo ważne i czasami brakuje mi tego w ksiazkach z przepisami,tu prawie każdy przepis ma zdjęcie,także od razu wiadomo czego można się spodziewać na talerzu i jakiej konsystencji. Już czasami po samym zdjęciu można stwierdzić,że to coś wartego przetestowania 😉 Ps.w przepisach królują papki i dania podawane łyżeczką, miłośnicy blw nie znajdą tu zbyt wiele dla siebie,mimo to przepisy są dobre i warte przetestowania,szczególnie na początku. Z niektórych przepisów usunęłabym jedynie sól, a dodała więcej ziół. Co do części poradnikowej: jest ona oparta na zaleceniach zgodnych z dokumentem wydanym przez Stanowisko Towarzystwa Gastroenterologii,Hepatologii i Żywienia Dzieci z 2021 i muszę przyznać,że jestem trochę zawiedziona...Ta część jest bardzo schematyczna,momentami bardzo szczegółowa i traktująca rozszerzanie diety dziecka w bardzo sztywnych ramach. Żeby nie napisać "skostniała"🤭 Pierwszy raz słyszę np.o tym,że najlepiej rozpocząć rozszerzanie diety od kleiku ryżowego,nie rozumiem też wprowadzania kubka niekapka po 6 msc. Zabrakło mi też wspomnienia o najważniejszej rzeczy przy zaczynaniu rozszerzania diety,czyli oznakach gotowości dziecka! Przepisy rozpoczynają się od wieku 4 msc,jednak aktualnie większość rekomendacji to wiek 6 msc i zwrócenie uwagi na oznaki gotowości,co jest bardzo ważne,bo półroczny maluch może nie być gotowy na rozszerzenie diety,co dopiero czteromiesięczniak... na tym chyba skończę,choć jest więcej rzeczy,które mnie rażą, a uważam,że jestem osobą dosyć świadomą i doświadczoną, bo od 6 lat jest mi to temat bliski. Na ogromny plus natomiast zasługuje umieszczenie zdania: rodzic decyduje, co dziecko dostanie do jedzenia, kiedy i jak posiłek będzie podany. Ale to maluch decyduje, czy zje posiłek i ile. Powinno być to domeną każdego rodzica😉 Podsumowując: mam mieszane odczucia. Gdyby to była tylko książka z przepisami,poleciłabym ją Wam z jakimś malym "ale". Niestety jest to pozycja,ktora kłóci się z moją wiedzą na temat rozszerzania diety zdobywaną przez 6 ostatnich lat...
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
4/5
02-04-2024 o godz 13:05 przez: Bookmaania
Każda początkująca mama zachodzi w głowę kiedy, co i jak? Kiedy rozpoczynać rozszerzanie diety. Co zacząć podawać na początku. Jak się do tego w ogóle zabrać. Pamiętam siebie pięć lat temu kiedy to zaczynałam wprowadzać pokarmy stałe do diety córki popełniłam masę błędów. Pomimo nabytej wiedzy, miałyśmy problem z jakimkolwiek innym jedzeniem niż mleko. Długo starałam się wprowadzić inne pokarmy stałe, czego skutkiem było mnóstwo prania, mycia buźki dziecka i domagania się mleka, nie zliczę moich nerwów i stresów związanych z brakiem postępów przy rozszerzaniu diety. Stąd teraz jest ogromnym niejadkiem i mam zawsze problem z zaspokojeniem jej żywienia. Przy drugim dziecku natomiast kilka rzeczy zmieniłam, ale i syn okazał się ogromnym głodomorkiem, przez co wprowadzanie nowych pokarmów w jego przypadku przyszło naprawdę łatwo. Jednak kiedy to mnie brakuje już pomysłu co podać do jedzonka i postanowię podać mu śniadanko jakie miał dzień wcześniej kończy się na zabawie jedzeniem, a nie zapełnieniu brzuszka. Dlatego sięgnęłam po odnowione wydanie #umaluchanatalerzu nie tylko po wiedzę, ale i sprawdzenie siebie. Autorki zwięźle i konkretnie odpowiadają na podstawowe pytania, które nachodzą każdego początkującego rodzica. Są sporym ułatwieniem i mogą naprawdę wspomóc wiele sytuacji i uratować niejedno śniadanie, obiad czy przekąskę. Przepisy są tak proste, patrząc na przygotowanie i czas jaki jest potrzebny do wykonywania potraw do dosłownie krótkie chwile. Jednak kiedy już są dzieci w domu to najczęściej logika ucieka do lasu, a brak pomysłów i pustka w głowie wręcz potrzebują takich ułatwień w postaci książki. Jesteśmy bardzo zadowoleni z przepisów, które od kilku dni towarzyszą na naszych stołach. Nie ma już nudy, a sama już się wielekrotnie przekonałam, że prostota daje największy efekt. Smacznie, zdrowo i z właściwym podejściem młody rodzic odejmie sobie nerwów i stresów związanych z rozpoczynaniem rozszerzania diety.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
4/5
02-04-2024 o godz 13:05 przez: Bookmaania
Każda początkująca mama zachodzi w głowę kiedy, co i jak? Kiedy rozpoczynać rozszerzanie diety. Co zacząć podawać na początku. Jak się do tego w ogóle zabrać. Pamiętam siebie pięć lat temu kiedy to zaczynałam wprowadzać pokarmy stałe do diety córki popełniłam masę błędów. Pomimo nabytej wiedzy, miałyśmy problem z jakimkolwiek innym jedzeniem niż mleko. Długo starałam się wprowadzić inne pokarmy stałe, czego skutkiem było mnóstwo prania, mycia buźki dziecka i domagania się mleka, nie zliczę moich nerwów i stresów związanych z brakiem postępów przy rozszerzaniu diety. Stąd teraz jest ogromnym niejadkiem i mam zawsze problem z zaspokojeniem jej żywienia. Przy drugim dziecku natomiast kilka rzeczy zmieniłam, ale i syn okazał się ogromnym głodomorkiem, przez co wprowadzanie nowych pokarmów w jego przypadku przyszło naprawdę łatwo. Jednak kiedy to mnie brakuje już pomysłu co podać do jedzonka i postanowię podać mu śniadanko jakie miał dzień wcześniej kończy się na zabawie jedzeniem, a nie zapełnieniu brzuszka. Dlatego sięgnęłam po odnowione wydanie #umaluchanatalerzu nie tylko po wiedzę, ale i sprawdzenie siebie. Autorki zwięźle i konkretnie odpowiadają na podstawowe pytania, które nachodzą każdego początkującego rodzica. Są sporym ułatwieniem i mogą naprawdę wspomóc wiele sytuacji i uratować niejedno śniadanie, obiad czy przekąskę. Przepisy są tak proste, patrząc na przygotowanie i czas jaki jest potrzebny do wykonywania potraw do dosłownie krótkie chwile. Jednak kiedy już są dzieci w domu to najczęściej logika ucieka do lasu, a brak pomysłów i pustka w głowie wręcz potrzebują takich ułatwień w postaci książki. Jesteśmy bardzo zadowoleni z przepisów, które od kilku dni towarzyszą na naszych stołach. Nie ma już nudy, a sama już się wielekrotnie przekonałam, że prostota daje największy efekt. Smacznie, zdrowo i z właściwym podejściem młody rodzic odejmie sobie nerwów i stresów związanych z rozpoczynaniem rozszerzania diety.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 1
2/5
04-04-2024 o godz 09:17 przez: Mama_lubi_czytac
Kwestia rozszerzania diety to zawsze gorący temat. Ile ludzi tyle rad. I tu przychodzi na pomoc 'U malucha na talerzu'. Wszystkie porady oraz przepisy na pierwsze posiłki w jednym miejscu. Dokładnie 101 przepisów dla niemowląt do 12 miesiąca życia. Wygodnie mieć wszystko w jednej książce. To już trzecie wydanie, mamy wciąż z ulgą sięgają po tą pozycję. Książka jest dość obszerna, ale to nie uniknione, aby zawrzeć wszystkie ważne informacje o żywieniu niemowląt. Pracowali nad nią doświadczona mama, pediatrzy oraz dietetyk i technolog żywności. W treści dowiemy się miedzy innymi kiedy można podawać dziecku posiłki stałe, w jakiej kolejności wprowadzać produkty i które z nich najsilniej alergizują, czy nasze dziecko prawidłowo rośnie, jak długo niemowlę powinno być karmione wyłącznie piersią, co niemowlę może pić, a czego nie i wiele,wiele innych ważnych odpowiedzi. Przepisy są łatwe do przyrządzenia. Znajdziemy w nich nawet informacje ile mililitrow lub gramów dania powstanie z podanych ilości składników i inne dodatkowe wskazówki. Posiłki podzielone są według wieku - po 4.miesiacu, 5. I tak dalej do 12. To pomaga wprowadzać nowe produkty powoli i ułatwia planowanie. Piękne zdjęcia pobudzają apetyt. Kilka wyjątkowo mocno wzbudziło moje zainteresowanie ze względu na niecodzienne połączenia - na przykład zupka jarzynowa z brzoskwinią i mięsiem. Znajdziemy tam nawet przepis na tort na pierwsze urodziny. Na końcu zamieszczone zostały tabele żywieniowe. Wszystkie porady oraz przepisy są zgodne z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci
Czy ta recenzja była przydatna? 0 1
4/5
09-04-2024 o godz 13:36 przez: Urszula
to kolejna już książka o rozszerzaniu diety, którą mam u siebie w biblioteczce - mam wrażenie że tego nigdy dość . RD to dla mnie stresujący temat, pomimo ze robię to już 2 miesiące. Czytałam już inne książki, więc wiedziałam już co i jak, a „u malucha na talerzu” potraktowałam jako dodatkową lekturę uzupełniającą. Dostałam odpowiedzi, których nie znalazłam w innych książkach, np. Jak zmienić rodzaj mleka u niemowlaka. Jak zmniejszyć ryzyko celiakii według nowego schematu żywienia z 21 roku. Kiedy najlepiej zrezygnować z butelki. Jakie pokarmy podawać przy biegunce a jakie przy zaparciach. Wstęp jest bardzo przejrzysty i czytelny. A potem od 40 strony mamy już przepisy - coś co lubię, bo wyszukiwanie ich w internecie czasem mnie nuży. A tak- otwieram książkę i planuje sobie do przodu co mój mały bąk mógłby zjeść . Fajnie, że pojawił się podział na miesiące, w których można podawać dane danie dziecku. Większość przepisów jest do przygotowania z dań, które bez problemu dostaniemy w każdym sklepie, więc super. Pojawia się również kilka przepisów, które po podaniu maluchowi możemy łatwo przerobić na danie dla dorosłych! Nie przekonuje mnie tylko kwestia podawania posiłków w zdecydowanej większości jako papki. Córka uwielbia wszystko co zblendowane, ale chciałam właśnie trochę więcej możliwości z kawałkami. Jest to najnowsze wydanie więc brawo że jest aktualizowane ! W końcu temat żywienia jest cały czas badany i co chwilę wychodzą nowe wskazania
Czy ta recenzja była przydatna? 0 1
4/5
24-04-2024 o godz 16:31 przez: Marta_13
Rozszerzenie diety to niezwykle istotne pojęcie dla każdej mamy niemowlęcia. Chcemy jak najlepiej przygotować się do tematu zapewniając sobie i swojemu dziecku jak najmniej stresujące początki. Szukamy wskazówek, porad, wiedzy jak dobrze rozpocząć i rozwijać sposób podawania posiłków najmłodszym. Pomocą może być ten właśnie poradnik! To już trzecie wydanie, zaktualizowane według najnowszych zasad. Książkę podzielono na dwie czesci. Na wstępie znajdziemy najważniejsze porady z zakresu rozszerzania diety. Wiedza jest skompensowana do najistotniejszych kwestii. Drugą, bardziej rozbudowana część stanowią natomiast przepisy, które podzieleno według miesiąca życia dziecka. "U malucha na talerzu" to świetny poradnik dla rodzica, nie tylko tego, który rozpoczyna RD po raz pierwszy. Przepisy są opisane w przejrzysty sposób, nie są zbyt skomplikowane i bardzo urozmaicone. Oko przyciągająca barwne ilustracje. Ale co najważniejsze, propozycje posiłków skupione są na potrzebach dziecka, na danym etapie rozwoju. Polecam zarówno mamom niemowlaków, które dopiero będą myśleć o rozszerzeniu diety, jak i niemowląt, które są w trakcie tego ważnego etapu, jak i rodzicom roczniaków, którzy szukają kuchennych inspiracji 😉
Czy ta recenzja była przydatna? 0 1
5/5
24-04-2024 o godz 07:20 przez: Alicja
Książka dzieli się na dwie części. We wstępie mamy skumulowaną całą wiedzę w formie odpowiedzi na najczęstsze zadawane pytania, które nurtują każdego początkującego rodzica. Drugą częścią są umieszczone przepisy na potrawy w zależności od miesiąca życia dziecka. Znajdziemy ciekawe pomysły na śniadania, obiady czy deserki (kisiel z soczku jest obłędny!). Również nie zabraknie przepisów na obiad dla całej rodziny. Oczywiście, to nie tak, że starsze dziecko (jak mój Jasiek) nie może korzystać z nich. Wręcz przeciwnie! Często stanowią one inspirację i odganiają monotonię w kuchni. "U malucha na talerzu" to idealna pozycja dla rodziców, którzy zaczynają lub niepewnie kroczą podczas rozszerzania diety swoich maluchów (dedykowany wiek do 1 roku życia). Zamiast błądzić i szukać informacji w internecie warto sięgnąć po sprawdzoną oraz zaktualizowaną wiedzę umieszczoną w książce.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
17-04-2024 o godz 14:04 przez: kilka_slow_o_ksiazkach
„U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt” to idealna książka dla mam niemowląt oraz przyszłych mam, które chcą, żeby ich dzieci jadły zdrowo i smacznie. W poradniku znajdziecie wiele cennych informacji m.in. o tym czym karmić niemowlę, czego unikać, kiedy wprowadzać posiłki inne niż mleko. Poradnik zawiera 101 przepisów na potrawy dla niemowląt od 4 do 12 miesiąca życia. Dania są łatwe i szybkie do przygotowania z ogólnie dostępnych składników. Wszystkie przepisy i porady są zgodne z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci. Na końcu książki znajdziecie bardzo przydatne tabele żywieniowe, dzięki którym dowiecie się co i ile w danym tygodniu powinno jeść Wasze dziecko. Poradnik został bardzo ładnie wydany, oprócz cennych rad, wskazówek i przepisów znajdziecie tutaj wiele pięknych zdjęć.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
23-04-2024 o godz 14:15 przez: Alina
W książce znajdują się sprawdzone przepisy na proste dania dostosowane do wieku malucha, które można łatwo przygotować w domu, a wszystkie informacje są zgodne z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci. Książka zawiera przydatne dla rodziców wskazówki na temat karmienia malucha do ukończenia 1. roku życia miesiąc po miesiącu wraz z przepisami. Bardzo pomocna jest szata graficzna z kolorowymi zdjęciami potraw. To ciekawa książka, którą warto polecić rodzicom dzieci w wieku niemowlęcym.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
23-04-2024 o godz 20:03 przez: Anonim
Książka "U malucha na talerzu" jest podzielona na rozdziały z etapami rozszerzania diety malucha, według skończonych miesięcy. Przepisy są proste, wyglądają na smaczne 😉 a do ich przygotowania wystarczą kuchenne przybory dostępne w każdym domu. W dość obszernym wstępie opisanych jest wiele aspektów, m.in. porcje posiłków, prezentowanie ich dziecku w trakcie metody BLW, ale też kilka słów o słoiczkach i posiłkach "domowych". Polecam, książka warta zakupienia, z pewnością przyda się w pierwszym roku życia maluszka ❤️
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
4/5
17-04-2024 o godz 15:33 przez: Anonim
#współpracabarterowa Z wielu przepisów skorzystamy z pewnością i fajnie, że ta część jest tak obszerna. Do dopracowania z pewnością jest część teoretyczna, bo część zaleceń jest już nieaktualna.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Więcej recenzji
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Zielarnia. Jak czerpać ze skarbów natury Opracowanie zbiorowe
4.7/5
37,42 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa 12 ważnych opowieści. Polscy autorzy o wartościach, dla dzieci Opracowanie zbiorowe
4.8/5
33,68 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Bransoletki DIY
4.8/5
26,79 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Sztuka rysowania. Architektura. 15-minutowe ćwiczenia Opracowanie zbiorowe
4.7/5
30,11 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Sztuka rysowania. Twarze. 15-minutowe ćwiczenia Opracowanie zbiorowe
4.8/5
27,30 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego