Wielka księga kanapek (okładka  twarda)

Sprzedaje empik.com : 44,99 zł

44,99 zł
59,99 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Matfel : 54,94 zł

Sprzedaje dvdmax : 67,19 zł

Sprzedaje PROGMAR ksiazki-medyczne : 84,98 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Najlepszy istniejący przewodnik po kanapkach, dzięki któremu szybko stworzysz tę idealną! Przepyszną, domową, ale równocześnie niebanalną. Max Halley jest właścicielem niezwykłego bistro z kanapkami w Wielkiej Brytanii. Po latach pracy w najlepszych restauracjach w kraju zdał sobie sprawę, że to właśnie kanapka – największy wynalazek ludzkości – potrzebuje renesansu. Postanowił więc otworzyć własny lokal i… wymyślić kanapkę na nowo.

Wielka księga to: wariacje na temat klasycznych kanapek; pyszne sposoby na wykorzystanie resztek; kanapki na śniadanie; kanapki na obiad; kanapki na deser. Ogółem: ponad 100 przepisów pozwalających na wykonanie genialnych kanapek w domu.

Autor stworzył też ekstra przepisy na pieczywo, mięsa, ryby, nadzienia, przyprawy, marynaty i kiszonki oraz inne wspaniałe chrupiące elementy kanapek.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1471285486
Tytuł: Wielka księga kanapek
Autor: Max Halley
Tłumaczenie: Szling Agnieszka
Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
Język wydania: polski
Język oryginału: angielski
Liczba stron: 304
Numer wydania: I
Data premiery: 2024-05-15
Forma: książka
Okładka: twarda
Wymiary produktu [mm]: 240 x 25 x 170
Indeks: 70167405
średnia 4,5
5
3
4
0
3
1
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
3 recenzje
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
3/5
17-05-2024 o godz 07:19 przez: nie potrzebuję pseudonimu | Zweryfikowany zakup
Lekki zawód. Tytuł nieadekwatny.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
23-05-2024 o godz 08:52 przez: z ksiazka w plecaku
Na wstępnie muszę przyznać, że książka zaskoczyła mnie swoimi gabarytami. Nie sądziłam, że można napisać aż tyle o kanapkach. „Wielka księga kanapek” jest naprawdę wielka. Autorem książki jest właściciel bistra w Wielkiej Brytanii- Max Halley. Ma on duże doświadczenie w pracy w najlepszych restauracjach i pewnego dnia zdał sobie sprawę, że kanapki potrzebują renesansu. Później gdy zaczęłam ją przeglądać znowu doznałam zaskoczenia. W życiu bym nie pomyślała z czego można zrobić pyszną kanapkę. Kanapki można zrobić na ciepło, zimno, słono, kwaśno, chrupiąco i miękko. Kto jak lubi i na co ma akurat ochotę. Przepisy na kanapki zawarte w tej książce są niebanalne, ale proste w przyrządzeniu. Niektóre mają bardziej wymyślone składniki i wymagają trochę większego nakładu pracy. Książka napisana jest lekki i zabawny sposób. Nie jeden raz uśmiechnęłam się sama do siebie. Kanapki mają ciekawe nazwy, bo skoro jest ich aż tyle to trzeba je jakoś nazwać. Natomiast przepis na daną kanapkę jest specyficzny. Na pewno nie taki tradycyjny, do którego jesteśmy przyzwyczajeni. Autor na początku danego przepisy przytacza jej historię. I spokojnie. Nie ma tutaj nurzących, długich opisów. Wręcz przeciwnie. Byłam tak samo ciekawa jak wykonać daną kanapkę jak i jej historią. To na pewno super pomysł na napisanie tej książki. W drugiej części książki znajdziemy informacje o rodzaju chleba, który sami możemy upiec oraz sosy i wszelkie dodatki, które nadają smak kanapką. Są to mięsa, ryby, sałatki itp. Książkę bardzo polecam, każdemu kto szuka ciekawych smaków w kuchni. Tutaj ich nie zabraknie.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
31-05-2024 o godz 17:06 przez: Kamila
Kanapka to zdecydowanie najpopularniejsze danie na świecie- a jak udowadnia autor tego nowatorskiego poradnika -Max Halley - zdecydowanie można uznać, że da się ją zrobić niemal ze wszystkiego czym dysponujemy. Ten niezwykły przewodnik przytacza wiele historii związanych z kanapkami oraz przede wszystkim inspiruje do kulinarnych eksperymentów. Jedne z nich są banalnie wręcz proste inne wymagają niecodziennych składników, lecz łączy je jedno - są po prostu smaczne. Przystępny język i przepiękne fotografie wewnątrz tej przepięknie wydanej książki po prostu czarują i pobudzają apetyt. Warto dodać, że choć chleb i to co na na nim podajemy stanowią sedno tej publikacji znajdziemy tu receptury na kolorowe sałatki, kremowe sosy czy frytki, które można podać na przyjęciach lub rodzinnych uroczystościach by cieszyły podniebienia gości. Coś pięknego i niebywale smacznego - polecam gorąco. 🥖🥪🌮
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Adaptogeny
4.9/5
32,49 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Kuchnia włoska. Słońce na talerzu Opracowanie zbiorowe
4.5/5
27,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Ona ma siłę
4.7/5
25,78 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Szaszłyki. Pyszności na patyku Opracowanie zbiorowe
4.8/5
32,00 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Ostatnio oglądane

Podobne do ostatnio oglądanego