Jajko. Znakomite i nieskomplikowane przepisy z jajkiem w roli głównej (okładka  miękka, wyd. 10.2018)

Sprzedaje empik.com : 22,79 zł

22,79 zł
39,99 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Bookland : 17,00 zł

Sprzedaje dvdmax : 24,14 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje – no właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe mnóstwo. Można próbować nietuzinkowo: na miękko z karmelem, w jajecznicy z kardamonem, z macą na słodko. Można też tradycyjnie: przygotować własny majonez, sos zabaione czy mousse au chocolat. Można, z duchem czasu, ukisić. Serio można? Tak! Jajko to podstawa w kuchni. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek – można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku.

"Jajko" to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana przez Kasię i Zosię Pilitowskie, mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego, które doskonale wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy. Inspirujące przepisy przeplatają się z opowieściami Kasi i Zosi Pilitowskich i ich krakowskich przyjaciół – kucharzy i artystów, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie. Jak się bowiem okazuje, każdy ma swój ulubiony smak. A jaki jest twój?


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1210934620
Tytuł: Jajko. Znakomite i nieskomplikowane przepisy z jajkiem w roli głównej
Autor: Pilitowska Zofia , Pilitowska Katarzyna
Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 192
Numer wydania: I
Data premiery: 2018-10-03
Data wydania: 2018-10-03
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 239 x 192 x 22
Indeks: 26842189
średnia 4,4
5
62
4
18
3
11
2
3
1
2
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
18 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
4/5
20-11-2018 o godz 07:06 przez: Małgorzata Tyszko | Zweryfikowany zakup
dużo fajnych przepisów ktore na pewno wykorzystam brakowało mi jeszcze jajek nadzoewanych
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
3/5
12-10-2021 o godz 10:12 przez: Agata Sawa | Zweryfikowany zakup
Fajna oprawa graficzna, ale dość skomplikowane przepisy jak na dania z jajkiem.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
05-02-2024 o godz 19:20 przez: Marta Fiszer | Zweryfikowany zakup
Piękne zdjęcia, w prosty sposób przekazane przepisy. Duży wybór w przepisy.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
28-12-2018 o godz 08:49 przez: Marta Kruszec | Zweryfikowany zakup
Książka zawiera świetne przepisy i piękne zdjęcia. Naprawdę warto!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
29-11-2018 o godz 10:38 przez: Marzena Błoch | Zweryfikowany zakup
Odkrywcza strona jajka! Polecam, łatwe przepisy i ciekawe treści
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
1/5
07-02-2022 o godz 13:13 przez: Ania | Zweryfikowany zakup
W przepisach jako jest tylko dodatkiem a nie głównym produktem
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
16-12-2018 o godz 22:40 przez: Paula Zatorska | Zweryfikowany zakup
Świetna książka, bardzo ładnie wydana, ciekawe przepisy :)
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
4/5
13-05-2022 o godz 17:11 przez: Greycat | Zweryfikowany zakup
Może być, ale w zachwyt nie wprawia
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
10-09-2022 o godz 06:25 przez: Ewa Wiśniewska | Zweryfikowany zakup
Fajna książka. Polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
29-09-2021 o godz 13:12 przez: Karolina Ś. | Zweryfikowany zakup
Fantastyczne wydanie
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
3/5
18-11-2022 o godz 18:07 przez: Aleksandra | Zweryfikowany zakup
Takie sobie
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
22-12-2022 o godz 06:59 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Ok
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
02-10-2018 o godz 21:09 przez: Anonim
Pięknie wydana książka z mnóstwem inspirujących przepisów. Jako osoba, która zwykle w lodówce ma tylko jajka zapiałam z zachwytu!
Czy ta recenzja była przydatna? 2 0
5/5
23-10-2018 o godz 21:08 przez: Sikamikanico
@kawazliterami (instagram) Jajko. Wydawać by się mogło - nudny produkt. A tu proszę - mama i córka odczarowują jajecznicę i sadzone. Przepisy są bardzo proste. Od najprostszych, z wyjaśnieniem niuansów w sporządzaniu podstaw - jajka na miękko, twardo czy jajecznicy przez te wymagające większej ilości składników - szakszuka, sałatki, placki, naleśniki, zupy i słodkości.  Ogólnie mamy 5 dużych rozdziałów (niezbędnik jajkowy, śniadanie od rana do wieczora, plackowate i naleśnikowate oraz dwie zupy dla kontrastu, słodkości i słabości a na koniec małe i cieszy). Każdy z rozdziałów jest poprzetykany opowieściami, czyli historiami znanych i trochę mniej o jajecznych przepisach i historiach z dzieciństwa (ze starymi zdjęciami!). Bardzo miłe przerywniki, które też są inspiracją do eksperymentów z jajkami :) Chyba też zauważyliście, że jajko to jeden z podstawowych produktów w kuchni? Bez jajek nie da się (albo jest ciężej) zrobić ciasta czy naleśników, śniadania w tygodniu bez jajek też są jakieś...niepełne. Nigdy nie mogłabym zostać weganką (nie wiem czy używam odpowiedniej nazwy - chodzi mi o tą frakcję, która nie je jajek, pewnie się domyśliliście). Mnie nie trzeba było namawiać do uwielbienia  dla jajek. Od zawsze je lubiłam i nie wierzyłam w pogłoski o "złym cholesterolu" (które są obalone oczywiście). Jem jajka kilka razy w tygodniu, jeśli nie mamy ich w lodówce - czuję się nieswojo. A teraz będę testować nowe przepisy na jajeczne uczty. Choć chyba nic nie przebije domowego kogla-mogla mojej mamy. Z czystym sercem (i niezapchanymi żyłami przy okazji) polecam tą książkę.
Czy ta recenzja była przydatna? 1 1
2/5
06-06-2022 o godz 16:07 przez: koku
polecam spróbować wykonać przepis Torilli ze strony 34 zgodnie z instrukcją. Nie wiem kto pisał tę książkę ale tego fizycznie nie da się zrobić bez spalenia części składników. Źle wydane pieniądze, żałuję i nie polecam.
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
5/5
04-10-2018 o godz 19:41 przez: Darcy
Wspaniałe, sprawdzone przepisy, napisane przez przesympatyczne kobiety, które kojarzę z prowadzenia pewnego krakowskiego lokalu. Super!
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
4/5
21-05-2023 o godz 11:25 przez: Maja
Przepisy ciekawe ale jakby nazwa brzmiała "jajo" to myślę, że by było bardziej chwytliwe
Czy ta recenzja była przydatna? 0 1
5/5
08-10-2018 o godz 21:42 przez: mtorbus
bardzo proste i praktyczne przepisy. pięknie wydana książka!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Więcej recenzji
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

O autorach:

Ziemniak ,
okładka  miękka, wyd. 09.2021
4.6/5
(4,7/5) 11 recenzji
49,99 zł
Ziemniak ,
okładka  miękka, wyd. 09.2021
4.6/5
(4,7/5) 11 recenzji
49,99 zł

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Kuchnia włoska. Słońce na talerzu Opracowanie zbiorowe
4.5/5
27,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Mieszkaj po swojemu
4.3/5
37,05 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Szaszłyki. Pyszności na patyku Opracowanie zbiorowe
4.8/5
26,24 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego