Mata bambusowa do sushi, gruba 24 x 24cm - Asia Kitchen

Sprzedaje sklep naSushi : 9,90 zł

9,90 zł
InPost 12,00 zł
Zobacz inne od sklep naSushi
Przewidywana wysyłka w 1 dzień rob.

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

Może Cię zainteresować

Pasuje do tego produktu

Mata maki-su, przeznaczona do zwijania rolek sushi. Utkana z grubych, bambusowych patyczków przetykanych bawełnianym sznurkiem, stanowi niezbędne wyposażenie początkujących i zaawansowanych wielbicieli tego japońskiego przysmaku. Z grubą matą bambusową w kilka chwil z łatwością skręcisz ulubione makizushi z dowolnymi dodatkami. Cięższa i bardziej wytrzymała, sprawnie poradzi sobie zarówno z małymi rolkami makizushi, jak i z dużymi rolkami futomaki. Zielona mata złożona z grubym pasków zapewni większy komfort pracy osobom o dużych dłoniach.

Domowe rolki to idealny wybór na pyszny, zdrowy posiłek, a dodatkowo wspaniała okazja do wykorzystania własnej twórczej inwencji.

Produkt wielokrotnego użytku. Wystarczy oczyścić pod bieżącą wodą, osuszyć i można korzystać ponownie. :)

  • Tradycyjna, gruba mata makisu
  • Niezastąpiona podczas robienia sushi
  • Produkt wielokrotnego użytku
  • Przyjazna środowisku

Jak zawijać rolki sushi?

  1. Na rozłożonej macie bambusowej kładziemy arkusz nori szorstką stroną do góry. Do uzyskania małych maki należy użyć pół listka.
  2. Na wierzch nakładamy cienką warstwę letniego, przyprawionego ryżu do sushi, pozostawiając u góry co najmniej 2cm marginesu. Poprawnie ugotowany ryż powinien być bardzo kleisty, warto więc mieć w pogotowiu małe naczynie z wodą do opłukania rąk.
  3. Na środku lub na spodzie pokrytego ryżem nori układamy wybrane przez nas dodatki. Następnie, zaczynając od strony bez marginesu zwijamy arkusz w rulon, tak aby zamknąć ryż wraz z dodatkami w środku algi, a matę pozostawić na zewnątrz. Pozostawiony margines nori zwilżamy odrobiną wody (możemy też posmarować go odrobiną pasty wasabi pod warunkiem, że jest dość wilgotna) i rolujemy do końca arkusza.
  4. Powstałą rolkę zacieśniamy, delikatnie dociskając ją matą, a następnie kroimy na 6-7 równych kawałków. Gotowe!

Po każdym użyciu matę odłożyć do całkowitego wyschnięcia.

Przechowywać w suchym miejscu.

Kraj pochodzenia: Chiny



ID produktu: 1311204055
Nazwa: Mata bambusowa do sushi, gruba 24 x 24cm - Asia Kitchen
Marka: Asia Kitchen
Producent: Asia Kitchen
Gwarancja: 12
Numer katalogowy: 2967
średnia 5
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .

Podobne do ostatnio oglądanego