Maitake
Grifola frondasa
Producent: Nanga
Forma: grzyb mielony
Pojemność: 50g
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład: Grzyb maitake 100%
Zalecany sposób użycia: 2-4 g proszku zalać wodą, zagotować i odstawić pod przykryciem na 20 minut do 4 godzin. Herbatę należy odcedzić przed wypiciem. Fusy można zalewać wielokrotnie, dopóki zachowują swój kolor.
Zdrowie: Prawidłowa odporność, Prawidłowy cholesterol, Prawidłowy cukier, Chroniczne zmęczenie, Stres, napięcie
Zastosowanie: przyspieszanie metabolizmu, energia, odprężenie i nastrój
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji, nie stosować u małych dzieci
Maitake (Grifola frondasa) – znany także pod nazwą grifola lub żagwica listkowata, to grzyb jadalny z rodziny żagwiowatych, występujący zwykle w większych skupiskach na pniach i korzeniach drzew. Pochodzi z Japonii, ale można spotkać go również w lasach strefy umiarkowanej w Azji, Europie oraz na wschodnich obszarach Ameryki Północnej. Obfituje w liczne składniki odżywcze: witaminy z grupy B, witaminę D, magnez, wapń, potas, nienasycone kwasy tłuszczowe i białko. Głównymi związkami czynnymi obecnymi w żagwicy są naturalne beta-glukany o udowodnionym, wielokierunkowym, korzystnym wpływie na zdrowie. Grzyby te są wysoko cenione w krajach Dalekiego Wschodu zarówno ze względu na walory smakowe, jak i medyczne. Według azjatyckich systemów medycznych spożywanie tych grzybów sprzyja długowieczności, młodości i zdrowiu. Jest to zgodne ze współczesnymi badaniami naukowymi. Maitake wykazuje silne działanie adaptogenne, co oznacza, że pomaga zachować pogodę ducha i wysoką sprawność fizyczną i psychiczną w sytuacjach stresowych. Ponadto wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego oraz wspomaga procesy metaboliczne. Włączenie grzybów mitake do diety pomaga utrzymać odpowiedni poziom glukozy i cholesterolu we krwi. Docenią je miłośnicy i koneserzy grzybów, ponieważ są one bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
Właściwości prozdrowotne:
Zwiększa wytrzymałość na czynniki stresowe.
Dodaje energii i podnosi nastrój.
Wspiera pracę układu immunologicznego. Jest szczególnie pomocny w walce z bakteriami i wirusami.
Dba o prawidłowy profil lipidowy oraz pomaga utrzymać poziom glukozy w normie.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Maitake grzyb mielony 50g Nanga
Maitake Grifola frondasa Producent: Nanga Forma: grzyb mielony Pojemność: 50g Kraj pochodzenia: Chiny Skład: Grzyb maitake 100% Zalecany sposób użycia: 2-4 g proszku zalać wodą, zagotować i ...