Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby (okładka  twarda, wyd. 06.2021)

Sprzedaje empik.com : 22,17 zł

22,17 zł
39,90 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Inbook : 34,38 zł

Sprzedaje dvdmax : 35,64 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Zdrowie zakręcone w słoikach.

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:

  • porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
  • przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
  • wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
  • porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
  • inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
  • sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.

W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!

W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m.in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy. 

ID produktu: 1268098275
Tytuł: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby
Autor: Dąbrowska Beata
Wydawnictwo: Wydawnictwo WAM
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 256
Numer wydania: I
Data premiery: 2021-06-30
Rok wydania: 2021
Data wydania: 2021-06-30
Forma: książka
Okładka: twarda
Wymiary produktu [mm]: 25 x 172 x 229
Indeks: 38533501
średnia 4,8
5
95
4
13
3
5
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
16 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
05-07-2022 o godz 08:58 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Żyjemy w czasie przemysłowej produkcji żywności i gotowe jedzenie kupujemy w wielkich sklepach. Ta książka pokazuje, że warto samemu rozpocząć własną produkcję żywności. Kiszonki według własnej kompozycji pomogą chociaż w części uniezależnić się od przemysłowej żywności. A to jest dopiero początek drogi. Empik pomoże w wyborze własnej drogi ekologicznej żywności jak: Window's Farm, kombucza, grzybki tybetańskie i herbaciane, liście, zioła itp. Więc zacznij od zapoznania się z tą książką.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
22-05-2024 o godz 09:41 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Bardzo dobre przepisy. Sałatkę kimchi, którą uwielbiam, zrobiłam z przepisu z książki. Polecam też szparagi kiszone jak ktoś lubi kiszonki i eksperymentowanie w kuchni. Reszta przede mną. Polecam książkę!!!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
18-03-2024 o godz 18:39 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Gorąco polecam wszystkim , komu zależy na zdrowiu. Super książka, jak wszystkie dr Dąbrowskiej.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
20-12-2022 o godz 19:01 przez: Karolina | Zweryfikowany zakup
Super . Książka zawiera bardzo dużo informacji których szukałam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
07-01-2024 o godz 15:33 przez: Jolanta Grędowska | Zweryfikowany zakup
Rewelacyjne, proste przepisy na zdrowe kiszonki.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
11-11-2022 o godz 15:28 przez: Anna Kosznik | Zweryfikowany zakup
Ogólnie ok, chociaż mi zależało na 1 przepisie
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
10-11-2022 o godz 14:45 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Super książka jak wszystkie dr Dąbrowskiej.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
30-01-2022 o godz 11:43 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Proste przepisy i zastosowanie. Polecam.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
26-02-2023 o godz 14:52 przez: KurzawaE | Zweryfikowany zakup
Dużo ciekawej wiedzy. Warto kupić
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
03-08-2021 o godz 09:14 przez: Małgorzata | Zweryfikowany zakup
Super książka.Polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
01-11-2023 o godz 15:34 przez: Beata | Zweryfikowany zakup
Rewelacyjne przepisy
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
16-11-2022 o godz 21:24 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Rewelacja polecam!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
04-01-2022 o godz 08:09 przez: Anna | Zweryfikowany zakup
Rewelacja
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
15-05-2023 o godz 13:57 przez: Agnieszka | Zweryfikowany zakup
Ok
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
09-02-2023 o godz 12:47 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Ok
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
06-09-2021 o godz 18:22 przez: Książkowe wisienki
„Kiszenie i fermentacja” to poradnik, w którym znajdziecie cenne wskazówki na temat zdrowego stylu życia. Książka zawiera praktyczne i ważne informacje odnośnie sposobu odżywiania, który niewątpliwie ma wpływ na nasze samopoczucie i zdrowie. Autorka podkreśla, że "wszystko zaczyna się od brzucha" i ja się z tym w pełni zgadzam. Mogłoby się wydawać, że brzuch to mało interesująca część ciała człowieka, jednak w jego wnętrzu dzieją się takie rzeczy, o których nam się nie śniło. Autorka dzieli się przydatnymi informacjami na temat roli bakterii w naszych jelitach, zwraca też uwagę na to, co może się dziać, gdy tych dobrych bakterii zabraknie nam w organizmie. W książce przeczytamy o tym, co najlepiej wpływa na dobre funkcjonowanie naszych jelit, jakie produkty wybierać, żeby wspierać swój organizm w walce z wirusami, złymi bakteriami i chorobami. Książka według mnie to zbiór cennych wiadomości w pigułce, a to wszystko w towarzystwie pięknych, apetycznych zdjęć wraz z przepisami na zdrowe potrawy. Książkę przeczytałam z ciekawością i myślę, że to dobra propozycja zarówno dla fanów zdrowego trybu życia jak i dla tych, którzy chcieliby zmienić swoje nawyki żywieniowe na lepsze. Piękne zdjęcia i propozycje przepisów zachęcają do lektury, a co najważniejsze może to będzie pierwszy krok ku wprowadzeniu zmian i dobrych nawyków w życie.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Więcej recenzji
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

O autorze: Dąbrowska Beata

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Rozeznawanie
4.7/5
27,03 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Pakiet: Wiara / Nadzieja / Miłość Opracowanie zbiorowe
4.9/5
61,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Ocean Światła
0/5
27,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Duch Święty
4.8/5
26,03 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego